Monday, July 9, 2007

On the road again...

haaa...sunt din nou pe soselele patriei. Am reluat scoala de soferi inceputa in septembrie sau octombrie anul trecut ( toooooo long to remember). Uimitor inca mai stiu sa pornesc si sa nu mi se opreasca motorul din prima....pe parcurs poate...dar macar pornesc :) E frumos sentimentul cand te afli la volan si mergi prin urbea calaraseana cu geamul deschis si pletele in vant...cu 30 de ora si cu o coloana de masini care te injura in spate...mirific....ceva de genul 'i'm the queen of the world'. Daca ar fi fost o decapotabila si nu un Logan, puteam sa fac miscarea Grace Kelly cu esarfa...dar cred ca la 40 de grade nu prea e indicat sa stai cu soarele in cap....


Nu stiu daca toti instructorii ca sa devina autorizati trebuie sa treaca prin vreo proba de 'hai sa ne batem joc de elev', dar cred ca s-au nascut cu acest dar. Ceea ce intr-un fel cred ca se perfectioneaza o data cu meseria...la cati le-or fi trecut prin mana s-or fi saturat si ei de aceleasi fraze 'ambreaj-frana' si au schimbat viteza pe mecanismul de aparare al mistoului. Oricum...i get my share of mockery with every driving lesson. Ceea ce face ca totul sa fie si mai dragut sunt noile lucrari din oras care te obliga sa ocolesti pe strazi pline de hartoape. Instructorul devine nervos ca ii bagi masina prin toate gropile posibile si nu stie sa aprecieze cand ratezi una sau doua. Daca ma lasa si pe mine sa merg prin afara localitatii imediat imi da o palma peste piciorul ce apasa acceleratia nu cumva sa sperii batranicile care stau pe marginea drumului spargand seminte.
Am invatat intoarcerea in 3 miscari sub privirile unor muncitori care lucrau la sediul cel nou al instructorului. Am avut parte de urale si zambete compatimitoare cand am realizat daca vrei sa inaintezi trebuie sa nu ramai in continuare in marsarier...eh... detalii detalii...oricum acum sunt maestra in aceste miscari :) Am socializat si cu muncitorii carora le car materiale, stau dupa instructor cate 40 de minute sa-si rezolve problemele dar..eh...we suffer the consequences.
AAA da...era sa uit...astazi am avut primul pasager cunoscut in masina. Am condus un amic dintr-o parte in alta a orasului si a coborat intreg....fara urme de ameteala vizibile ...avea un mers normal si parea oarecum vesel (mai putin faptul ca se ducea la dentist)...dar dupa excursia cu mine nu a parut sa aiba urme sau rani vizibile..si nici nu s-a plans...I might have a chance...depasesc carute si chiar autobuze vechi...simt ca sunt pe drumul cel bun...iar de carnet...who knows....macar sa termin scoala pana incep serviciul....si vin eu sa dau examen...voi fi un alt sofer al patriei :)...BEWARE!!!

No comments: