Tuesday, August 28, 2007

Ghid: Cum sa pici cu 21

Pentru cei care vor sa afle reteta picatului la sala pentru examenul de soferi, ofer aici cateva repere demne de urmat pentru a-mi repeta performanta:

  1. Se afla de intrarea in examen cu 3 zile inainte.
  2. Fiind trei zile vei crede ca timpul iti este suficient caci, la naiba, ai luat examene mai grele la facultate, n-oi fi tu in stare sa treci din prima???
  3. Iti propui sa citesti legislatia la munca (ca net oricum nu mai ai acolo ca sa incepi sa faci teste).
  4. Logic ca o dai pe barfe cu colegii si uiti sa inveti despre semenele politistului in intersectie
  5. Faci un test de proba pe net si scoti 14. Prost.
  6. Stai cu pagina deschisa la un test, online pe mess, winamp deschis (preferabil dat tare cat sa si urli pe ceea ce auzi). Optional iti verifici blogul sa vezi daca te-a mai comentat cineva sau urmaresti prin ce cautari s-a mai ajuns la tine.
  7. Iesi in oras si te plangi prietenilor cat de mult ai de invatat si ce greu iti este caci..da...ai aflat ca peste doar 3 zile dai de carnet.
  8. Primesti incurajari de genul : si celor mai buni soferi ni se intampla sa nu luam din prima.
  9. Mai raman 2 zile si te gandesti ca trebuie sa te apuci serios...dar curatenia prin casa ar cam fi utila...poate chiar si gatitul
  10. Seara te pregatesti cu suc, ciocolata si nervi de otel si deschizi test dupa test. 14, 23, 21, 13, 19...pff..cu cat simti ca nu te poti evalua corect cu atat sansa de nereusita este mai mare ;)
  11. Ultima zi inainte de examen...trebuie sa pleci acasa sa dai acolo testul...citesti pe drum codul inca o data cat sa descoperi cat de superficial l-ai citit primele dati
  12. Intalnit in oras cu instructorul care te invata parcarea cu spatele si pornirea in rampa si iti scoate ochii ca nu ai venit din wik& acasa sa mai repeti si sa inveti articolele 89, 120, 123, 126, 128, 142, 143 si 176 pe de rost
  13. Ajungi acasa si faci teste cu tatal propriu si personal ;). Totul nu functioneaza corect daca nu se ajunge de la discutii in contradictoriu la tipete si la parasirea incaperii de catre mama proprie si personala
  14. Culcat la ora 00:30 maxim pentru a fi in picioare la 7 si a reciti articolele din regulament indicate la punctul 12.
  15. Mers la locul de examinare, asteptat 2 ore conform listelor afisate afara, dat examen de pe chestionare vechi pe care scrie INSPECTORATUL JUDETEAN AL MILITIEI si pe care intrebarile, ale caror raspunsuri erau modificate conform noului cod rutier, au fost rescrise la calculator, scoase la imprimanta si lipite cu scotch pe chestionarul vechi.

Si in urma tuturor acestor pasi....va sosi unul dintre corectori cu mana plina de dosare si va veti trezi cu al treilea dosar strigat si cu punctaj realizat :21. It's as easy as that! You can do it too!

11 comments:

AlexG said...

Merci de sfaturi...voi tine cont de ele si voi pica cel putin la fel de spectaculos:D...bafta la urmatoarea infatisare...hai Shoferie!

Gingerdae said...

nu nu...tu vei lua din prima ca nah...de la bucuresti eu mai vin la Calarasi dar tu de la Cluj... ;)))

Adinaaa said...

"si celor mai buni soferi ni se intampla sa nu luam din prima." Sergiu... Pentru cei care vor da pentru prima data examenul, nu, nu aveti voie sa va aduceti ciorna, ca va da afara. :)))))))))))

Bine ai venit Ruxi in clanul 21. Cel mai frustrant sentiment din lume si te va urmari toata viata. Ne bucuram sa te avem alaturi de noi. :D

Gingerdae said...

ms ms...simt ca fac parte dintr-o categorie speciala ;)) totusi sper ca data viitoare sa ma laud cu patratelul ala roz cu poza mea si Categoria B inscriptionate pe el

Pax said...

:D In fine un post care nu m-a adormit din citirea titlului.. (nu te supara, dar gradul meu de dezvoltare socio-psiho-economico-intelectuala ma face sa consider anoste lucrurile care pe tine in mod aparent te fascineaza :D).
Anyway.. Cel mai frustrant e cand esti in clanul "21 de puncte de penalizare la strada" (zic eu)

Gingerdae said...

Nu ma supar Pax pentru ca stiu ca si tu daca ai veni cu mine la evenimentele care imi plac vei ajunge si tu 'fascinat' ;)))

Pax said...

Posibil. Dar diferenta dintre noi e ca:
1. Eu sunt prea sarac pentru a ma duce la "evenimente", sau, in final, mi-e lene sau nu stiu de ele.
2. Daca ascult/vad ceva placut, nu am tendinta de a ma apuca sa adun informatii despre respectivul "ceva".
3. Ba tu nu trebuia sa fii la servici?

Gingerdae said...

..si in plus...nu e vorba neaparat de evenimentul in sine..ci de ceea ce mi se intampla sau cum vad eu lucrurile ajunsa acolo....
..si da sunt la munca si e 4:01 inca puuutiinn and i can make it ;)))

Pax said...

Indeed. Dar eu subliniam faptul ca tu esti genul de om care se duce la asa ceva. Sau chiar ii pasa de o emisiune sau de un dobitoc care a murit pe cand eu nu sunt :-)
Tu esti genul care chiar se duce la concert Gloria Gaynor (nu conteaza daca e gratis biletul sau nu), care pune suflet in emisiunile pline de pretentii de pe TVR1 sau TVR Cultural, doar pentru ca subiectul e interesant pentru tine, si te folosesti de asta ca sa scuzi distrusii aia cu aere de printi si cap de .. guma :D
In final, aparent, tu esti genul de om care aparent nu poate gusta nimic in viata fara a cerceta inainte "un minim" destul de extins despre ceea ce gusta, pe cand eu sunt genul care gusta fara sa se intereseze prea mult ce gusta sau istoricul a ceea ce gusta.

Anonymous said...

Lasa ma... La 2 ani dupa ce vei avea permisu' vei constata ca nu mai stii nici semnele politistului... si atunci cand ridica mana stanga in lateral, tu il saluti si treci pe langa el... asa cum a zis alexg... hai Shoferie

Gingerdae said...

ms de incurajari Sorin...sa stii ca mi-a luat ceva sa-mi dau seama cine e Mik ;)) rusine sa-mi fie :))noroc cu Jones